Guiden med 5 Exklusiva Plånböcker för Män Online 2023

För den moderna mannen är valet av plånbok en viktig aspekt av vardagen. Med en uppsjö av stilar och material att välja mellan kan det vara svårt att bestämma vilken typ av plånbok som bäst passar ens behov. Här är en omfattande guide till de fem mest populära typerna av plånböcker tillgängliga online, samt vad du bör tänka på när du väljer din nästa plånbok.

1. Bifold Plånböcker

Bifold, eller tvåvikta plånböcker, har länge varit en favorit bland män.

Design och Funktionalitet: Denna plånbok öppnas horisontellt och är känd för sin smidiga storlek. Inuti finns flera fack för kontanter, kreditkort och ID. Den är ofta tillräckligt tunn för att enkelt rymmas i en bakficka utan att skapa en klumpig kontur.

Material: Läder är det mest populära materialet, men andra alternativ inkluderar syntetiskt läder, tyg och moderna material som kork.

2. Trifold Plånböcker

Trifold plånböcker är större och erbjuder mer lagringsutrymme jämfört med bifolds.

Design och Funktionalitet: Denna plånbok har tre sektioner som viks ihop. Den är idealisk för dem som har många kort och behöver extra utrymme för kvitton och noteringar.

Material: Precis som bifolds, är läder det mest populära valet, men det finns även alternativ i andra material som tyg och canvas.

3. Korthållare

För de som föredrar enklare lösningar är korthållaren ett perfekt val.

Design och Funktionalitet: Mycket smalare än traditionella plånböcker, en korthållare är designad för att endast hålla några få kort. Den är perfekt för de tillfällen när du bara behöver ditt körkort och ett kreditkort.

Material: Metall, läder och hårdplast är vanliga materialval. Det finns även RFID-blockerande korthållare för dem som är oroliga för elektronisk fickstöld.

4. Plånböcker med Myntfack

Många plånböcker idag saknar myntfack, men det finns fortfarande många alternativ för dem som föredrar detta.

Design och Funktionalitet: Dessa plånböcker inkluderar oftast ett särskilt fack med en dragkedja eller knapp för mynt. Perfekt för dem som vill ha några mynt till hands.

Material: Vanligtvis finns dessa i läder, men andra alternativ inkluderar syntetiska material och tyg.

5. Långa Plånböcker (Checkbook-stil)

För affärsmän eller de som ofta hanterar kvitton och checkar.

Design och Funktionalitet: Längre än standardplånböcker, dessa har utrymme för checkar, kvitton och större sedlar.

Material: Ofta tillverkade i kvalitetsläder, men finns även i andra material som tyg och canvas.

Vad du bör tänka på när du väljer en plånbok

Storlek och kapacitet: Tänk på hur många kort och andra föremål du bär med dig regelbundet. Om du ofta har många kort, kvitton och kontanter, kan en trifold eller en längre plånbok vara bäst.

Material: Läder är slitstarkt och åldras vackert över tid, men det finns även andra material som är värt att överväga beroende på din stil och preferens.

Säkerhetsfunktioner: Med teknologins framsteg finns det nu plånböcker med RFID-blockering som kan skydda dina kort från obehörig skanning.

Design och estetik: Valet av plånbok är en personlig reflektion av din stil. Fundera på vad som passar bäst med din garderob och dina dagliga aktiviteter.

    Med en mängd alternativ tillgängliga online är det viktigare än någonsin att göra en välgrundad forskning innan du investerar i en ny plånbok. Oavsett om du letar efter något enkelt och funktionellt, eller något mer sofistikerat, finns det säkert en plånbok där ute som uppfyller dina krav.

    Tillbaka till blogg

    Utvald kollektion